Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

Angsten overwinnen

Zo, ik heb even een paar minuten tijd, dus even een berichtje. De kids heb ik vriendelijk, doch dringend verzocht zich even in de tuin te gaan uitkuren, ze zijn zo onrustig als wat.

Maar wat ik jullie eigenlijk even wil vertellen is het volgende…

Vandaag heb ik toch wel iets gedaan, dat niet echt in mijn comfort-zone lig. Een angst overwonnen… ik ben gaan mountainbiken met de rest van het gezin. Het ging prima, tot we bij een, voor mij (een leek op het gebied van mountainbiken) toch wel steile helling kwamen…
“Je kunt gewoon naar beneden fietsen!” hoor ik mijn vriend beneden aan de helling roepen. Yeah right! Hij doet dit al zijn hele leven. Halverwege de helling staan mijn 3- en 5-jarige zoon zich rot te lachen, omdat mama niet naar beneden durft. Na een aantal minuten als een angsthaas (hoe toepasselijk met Pasen) boven aan de helling te hebben gestaan, besluit ik om maar gewoon te gaan. In het ergste geval vlieg ik van de fiets af, zó de struiken in, aan de overkant van de helling. Kunnen de heren nog wat harder lachen. Oké, drie, twee, één…GO! Als een ware krijsende roze (ik had mijn super opvallende roze sportieve jas aan) paradijsvogel vlieg ik de berg af naar beneden. Halverwege de helling ontsnapt er nog een vreemde kreet uit mijn mond en uiteindelijk kom ik giechelend tot stilstand. Damn…dat was best wel eng, maar stiekem toch ook leuk.  Als ik even later langs mijn oudste zoon fiets en de weg door het bos volg, zegt hij:

“Mama, ik vind het echt cool dat je dat gedaan hebt. Zo zie je maar weer hè, van proberen kan je leren!” De wijsneus…

2 thoughts on “Angsten overwinnen

  1. Ja mama van proberen kan je leren haha. Volgens mij zeg je dat geregeld tegen hem. Wel cool hoor! Gelukkig was het niet zo een slecht weer als dat ze eerst hadden voorspeld. Geniet van jullie avond x

Geef een reactie