Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

#19 EN/OF

Lucy

Ik heb enorm genoten van de afgelopen dagen. De reis is me helemaal niet tegen gevallen en het hotel is prachtig. Het doet erg luxe aan en gelukkig zijn de bedden van goede kwaliteit. Ik heb wel eens anders meegemaakt. Nee, er is niets op aan te merken. Ik heb alle dagen genoten van de vakantie, maar vandaag was toch wel een hele speciale dag met het zien van het Noorderlicht. Al mijn hele leven heb ik dit willen zien en vandaag was het moment gekomen. Ik had het schouwspel met eigen ogen kunnen aanschouwen. Het was echt overweldigend. Iets unieks. Samen met Max lag ik daar in de sneeuw om de prachtige hemel goed te kunnen zien en toen ik bij Max in zijn armen lag, had ik me ontzettend gelukkig gevoeld. Hier, ver weg van huis, is het alsof we gelukkiger zijn dan ooit. Ik ben enorm blij dat het zo goed gaat tussen Max en mij de laatste tijd. Ergens heb ik me zelfs verbaasd over hoe goed Max zich aan de belofte heeft gehouden over de app. Als ik heel eerlijk ben had ik niet verwacht dat het hem zou lukken, maar hij heeft nu al vier dagen niets gedaan met die app en dat maakt dat ik me weer geliefd voel. Het voelt alsof ik het enige ben dat Max nodig heeft en dat is de laatste maanden totaal niet het geval geweest. Eindelijk voelt nu alles weer goed. Tenminste… totdat ik Max afgelopen nacht heb horen rondsluipen. Max weet het niet, maar ik had door dat hij zijn telefoon had gepakt en naar de badkamer was gelopen. Ik hoorde hoe hij zo voorzichtig mogelijk het slot omgedraaid had en daarna was er een hard geluid uit de badkamer gekomen. Dat harde geluid was muziek. Ik heb maar twee of drie noten gehoord, maar ik had door dat het Max zijn stem was wat ik hoorde en toen wist ik dat hij stiekem de app had geopend. Op dat moment realiseerde ik me dat ik misschien iets onmogelijks van hem verwacht, maar tegelijkertijd heeft hij zijn belofte gebroken en dat vind ik niet bepaald leuk. Een hele tijd heb ik nagedacht over mijn reactie en gevoel bij dit “incident”. Toch heb ik besloten om niet te reageren toen Max bij me in bed kwam liggen. Ik heb – net als daarvoor – gedaan alsof ik sliep en dacht na. Heel veel, heel lang. Moet ik hem terechtwijzen? Is het wel fair wat ik van hem verwacht? Er spookte van alles door mijn hoofd, waardoor ik maar met moeite in slaap kon komen. Zou deze vakantie wel verandering brengen in de hele situatie, of is dit gewoon een tijdelijke oplossing waarin we ons beide op dit moment kunnen vinden?
Tot mijn eigen verbazing, ben ik helemaal niet boos op Max omwille zijn stiekeme actie in de badkamer. Ik ben eerder teleurgesteld. Ik had zo graag gewild dat hij zich aan zijn woord zou houden, hoe moeilijk het voor hem ook zou zijn. Blijkbaar is zijn drang om te zingen en muziek te maken zo groot dat hij zich niet kon inhouden en zijn belofte gebroken heeft. Zou Max het opbiechten? En zo ja, hoe moet ik dan reageren? Doen alsof ik nergens iets van af weet, of vertellen dat ik het al lang wist? Als ik doe alsof ik niets weet, zou ik tegen Max liegen en dat is het laatste wat ik wil, een relatie waarin gelogen en bedrogen wordt. Wat nu als Max zoveel om zijn muziek geeft dat hij het écht niet los kan laten? Wat nu als ik altijd op de gedeelde eerste plek zou staan, samen met zijn muziek? Zou ik daar genoegen mee kunnen nemen? Ik sper mijn ogen open en staar naar het plafond. Na een poosje besluit ik om voorlopig nog even niets te zeggen. Ik wil de vakantie niet verpesten. We hebben het namelijk echt leuk samen.
Ik kijk naast me en zie Max liggen. Gesloten ogen, zijn borstkast beweegt rustig op en neer, zijn haar zit in de war en tussen zijn lippen door ontsnapt telkens een beetje lucht als hij uitademt. Ik glimlach even, hij is zo knap, zo vredig, zo teder hoe hij daar ligt. Hoe kan ik nu ooit boos worden op zoiets moois? Ik richt mijn blik weer hemelwaarts. Boos… wat is boos eigenlijk? vraagt ik mezelf af. Boos ben ik een paar weken geleden geweest, ja. Toen we die enorme ruzie hadden gehad. Nu is de boosheid verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een ander gevoel dat ik nog niet helemaal thuis kan brengen. Ja, ik ben zeker teleurgesteld in het feit dat Max stiekem de app gebruikt heeft, maar dat is niet het gevoel wat ik nu in elke vezel van mijn lijf voel. Het is anders, vreemd, iets wat ik nog nooit gevoeld heb. Ik moet er alleen nog achter zien te komen wat dat gevoel precies is.

Volgende –>