Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

#57 EN/OF epiloog

Anderhalf jaar later

‘Succes kerel!’ John geeft me een schouderklopje. Ik ren het podium op. Een oorverdovend gegil komt me gemoed. Ik zwaai naar mijn fans.
‘Goede avond, Lissabon!’ roep ik in de microfoon en het gegil wordt nog luider. Het licht wordt gedimd en de muziek begint te spelen. Langzaam wordt het gegil minder en als ik het refrein zing van het eerste liedje van deze avond, hoor ik de duizenden mensen die voor me staan uit volle borst mee zingen.

It’s you, it’s you, thank you
I wish the best for you too
Please know I really do
I will always think of you

Het is mijn grootste hit tot nu toe. John heeft zich aan zijn woord gehouden. Hij heeft een ster van me gemaakt. Eerst nationaal, maar het ging zo goed, dat ik inmiddels ook internationaal begin door te breken. Dit is het eerste concert in het buitenland en de zaken gaan goed. De zaken gaan heel goed. Ik doe waarvoor ik geboren ben. Ik maak muziek, maar niet alleen dat. Ik maak mensen blij met mijn muziek. Ik krijg zoveel leuke berichtjes van fans, het is gewoon overweldigend. De droom die ik als kind had, is uitgekomen. 

Na de breuk met Lucy kreeg ik een enorme overvloed aan inspiratie. Ik geloof dat ik wel vijfentwintig liedjes heb geschreven binnen een paar weken. Uiteindelijk zijn er twaalf daarvan op een album beland. It’s you is de grootste hit en heeft zelfs een aantal weken op nummer één gestaan in de top veertig. Het gelijknamige album is ontzettend goed verkocht.

Mijn leven is zoveel anders geworden in zo’n korte periode, het is haast niet te bevatten. Anderhalf jaar gelden zat ik in zak en as en nu ben ik zo gelukkig als een man maar kan zijn. Lucy en ik hebben uiteindelijk goed met elkaar kunnen praten en we hebben alles geregeld omtrent het huis, onze bezittingen en andere zaken. Het huis is verkocht. Lucy woont bij Chris en ze verwachten binnenkort hun eerste kindje. Ik ben blij voor Lucy. Ze heeft inderdaad gevonden wat ze zocht bij Chris. Ook ik heb gevonden wat ik zocht: de vrijheid en de mogelijkheid om muziek te maken. Ik heb zelfs meer dan dat gekregen, dankzij John. Hij heeft dit alles mogelijk gemaakt. Hij geloofde in mij, al vanaf de dag dat hij me had zien optreden op dat bedrijfsfeest. Ik vertel hem elke dag hoe dankbaar ik daarvoor ben en telkens zegt hij dat het ‘no big deal’ is, maar echt, zonder hem zat ik nog steeds op mijn muziekkamertje muziek te maken.