Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

#10 Verborgen Verleden

‘Goedmorgen,’ zegt Gino vrolijk als ik beneden kom, op zoek naar een kop koffie.
‘Morgen…’ zeg ik timide.
‘Wat is er?’ vraagt Gino en hij kijkt me onderzoekend aan.
‘Niets!’ Het komt er iets kattiger uit dan ik bedoel. 
Gino trekt een van zijn wenkbrauwen omhoog. ‘Slecht geslapen?’  Ik kan er niets aan doen, maar ik voel de schaamte opkomen. Ik weet dat het maar een droom was, maar toch… Het voelde zo echt. Het voelde alsof ik echt seks met Gino had. Toen ik een half uur geleden wakker werd, heb ik echt minutenlang moeten nadenken over wat er gisteravond precies is gebeurd en uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het allemaal een droom was.
‘Zeg, weet jij nog hoe laat ik naar bed ben gegaan?’ vraag ik om van onderwerp te veranderen.
‘Je kunt beter vragen hoe laat ik je naar bed gebracht heb,’ zegt Gino terwijl hij een kop koffie inschenkt. 
‘Eh…’ Ik slik. Heeft hij me naar bed gebracht? Daar weet ik niets meer van.
‘We hadden behoorlijk gedronken en nadat ik mijn verhaal gedaan had over mijn depressie en zo, ben je in slaap gevallen. Ik heb je naar boven gebracht en in bed gelegd.’
‘Dat verklaart waarom ik mijn kleren nog aan had,’ zeg ik knikkend.
‘Inderdaad,’ zegt Gino luchtig. 
‘Sorry, het spijt me dat ik zo kattig deed net.’ Ik sla mij ogen neer.
‘Heb je naar gedroomd?’ Gino kijkt me vragend aan en wacht op een antwoord, maar ik weet niet wat ik moet zeggen. Naar was het in elk geval niet… 
’Katja?’ Gino tikt me tegen mijn schouder en ik kom weer terug op aarde.
‘Eh, nee ik eh… had een droom over jou.’ Voordat ik er zelf erg in heb is het eruit. O god, waarom zei ik dat nu?
Gino kijkt op. ‘Over mij?’ Hij reikt me ook een kop koffie aan en ik knik dankbaar. Om een beetje tijd te rekken neem ik een grote slok. ‘Nou, vertel…’ Gino kijkt me afwachtend aan. ‘Ik wil weten wat ik in je droom deed.’ Zijn ogen fonkelen, net als gisteravond en ik voel de bubbeltjes weer opkomen. 
‘Nou… je eh…’ Ik slik moeizaam en voel dat mijn hoofd rood wordt. Blijkbaar valt dat op, want Gino knijpt zijn ogen samen en kijkt me met een glimlach aan.
‘Was het een seksdroom?’ vraagt hij amusant. Ik doe mijn mond open om het te ontkennen, maar er komt geen geluid uit. Gino weet genoeg. Hij knipoogt naar me en lacht. 
‘Ja dus.’
Ik sla mijn hand voor mijn gezicht en zucht beschaamd. 
‘Je hoeft je niet te schamen,’ zegt Gino rustig en hij haalt mijn hand weg. Hij staat recht voor me en ik ruik zijn lichaamsgeur en dat maakt dat ik weer aan die zwoele droom denk. ‘Iedereen heeft dit soort dromen wel eens en dat is niets om je voor te schamen.’ 
Ik haal mijn schouders op. ‘Ik schaam me wel.’
‘Weet je waar ik me pas voor schaamde?’ vraagt Gino. Hij pakt mijn hand vast en speelt met mijn vingers. ‘De seksdroom die ik had over mijn oude buurvrouw.’ Ik kijk Gino met grote ogen aan. Hij knikt. ‘Echt, dat was te erg voor woorden…’ Gino schudt met zijn hoofd. ‘Ik droomde dat ik het met mijn oude buurvrouw deed. Weet je wel wat voor een monsterlijke, akelige, irritante vrouw dat was? Ze gaf me nooit de bal terug als die over het hek vloog. We mochten niet op haar gazon lopen en al helemaal niet aanbellen. Toen ik ouder was klaagde ze dat de muziek te hard stond en dat ik te hard praatte. Ze was echt verschrikkelijk, maar ik droomde dat ik seks met haar had in mijn kamer en daarna in de douche bij haar thuis, al had ik geen idee hoe haar huis er vanbinnen uitzag. En ik genoot van de seks, Katja. Echt… Ik genoot en dat was echt afschuwelijk! Toen ik wakker werd wist ik niet wat er aan de hand was, maar op een gegeven moment begreep ik dat het een droom was.’
Ik schiet in de lach. ‘Nou, zo erg was het niet,’ geef ik toe en ik voel weer een blosje op mijn wangen verschijnen.
‘Wil je mij over je droom vertellen?’ Gino friemelt nog steeds met mijn vingers.  
‘Ik… eh…’ Ik slik moeizaam en wend mijn blik af.
‘Geintje!’ roept hij en hij schiet in de lach. ‘Gekkie! Dat is toch hartstikke privé! Ik zit je een beetje op stang te jagen!’ Gino laat mijn vingers los en loopt naar de andere kant van de keuken. ‘Kom op, drink je koffie op en dan gaan we aan de slag. De bouwvakkers zijn al een poos bezig.’
Ik knik en neem een grote slok koffie. 
‘Dus je zou wel eens met mij…’ Gino maakt zijn zin niet af, maar kijkt me plagend aan. Ik kijk hem streng aan en Gino lacht. 
‘Sorry,’ zegt hij lachend en dan verdwijnt hij uit de keuken. Ik zet mijn mok op het aanrecht en wrijf door mijn gezicht. Ik heb de afgelopen paar dagen al meer meegemaakt dan ik in twee weken met Tristan meemaak.
‘Maar vertel eens… Wat gebeurde er allemaal…’ Gino is weer in de deurpost verschenen.
‘Hou op!’ roep ik. ‘Het is niet grappig! Ik schaam me dood!’ Ik loop met grote passen naar hem toe, maar Gino haast zich naar buiten. Nu echt, want ik hoor de deur dichtvallen. 

Nadat ik mijn ontbijt heb genuttigd ga ik naar buiten. De zon brandt op mijn huid en ik bedenk me dat ik me straks eerst even in moet smeren, anders verbrand ik waarschijnlijk. Er is niet heel veel zon nodig om mijn huid te doen uitzien als een kreeft.
Er is al volop bedrijvigheid op het terrein van de B&B en iedereen lijkt in een goed humeur te zijn.
Ik ga op zoek naar Gino, want hij is tenslotte de enige persoon tegenover wie ik me verstaanbaar kan maken.
Een eindje verderop zie ik hem staan. Ik bekijk hem van een afstandje. Hij heeft zijn shirt uitgedaan en staat met een grote hamer op de brokken puin te slaan. Een andere man laadt het puin in een kruiwagen en brengt het naar een container. Ik bekijk Gino beter. Zijn spieren rollen over zijn lichaam bij elke slag die hij maakt. Heel erg gespierd is hij niet, maar ik kan wel zien dat hij iets aan sport doet. Plotseling kijkt Gino mijn kant in en ik voel me betrapt. Hij wenkt naar me. Ik loop naar hem toe en kijk hem vragend aan.
‘Ik sla deze brok nog even aan gort en dan heb ik verrassing voor je, goed?’ Hij wacht niet op mijn antwoord en begint met alle kracht die hij heeft op het brokstuk te meppen. De stukjes steen vliegen in het rond en ik zet een paar passen naar achteren. Na een paar minuten is het stuk steen niet veel meer dan een hoop brokstukken en Gino veegt het zweet van zijn voorhoofd. Daarna geeft hij de hamer aan een van de bouwvakkers die er rondlopen en komt naar me toe.
‘Zo, dat was zweten. Kom, ga je mee?’ Wederom krijg ik de tijd niet om te antwoorden. Gino pakt me bij mijn hand en trekt me achter zich aan. We lopen de B&B weer in en Gino kijkt me met een scheve lach aan. ‘We hadden niet toevallig seks in de douche in je droom?’ vraagt hij nonchalant.
‘Wát?’ Ik kijk hem met grote ogen aan.
‘Ik ga even snel douchen en ik dacht…’ Zijn ogen houden die van mij vast. Dan schiet hij in de lach. ‘Oh Kat, je zou je gezicht moeten zien! Ik zit je wat te plagen! Ik ben zo terug, wacht je hier even?’
Ik zucht, aan de ene kant van de opluchting en aan de andere kant van irritatie om zijn stomme grapjes over mijn seksdroom. Ach, hij is een man… Die kunnen blijkbaar maar aan één ding denken. Niet dat ik daar nog veel van merkte met Tristan, maar toch.

Amper tien minuten later staat Gino weer voor me. Helemaal fris en fruitig. Als hij langs me heen loopt snuif ik zo onopvallend mogelijk zijn geur op. Het bezorgdt me bubbeltjes in mijn maag. 
‘Zo, ben je er klaar voor?’ Gino. Kijkt me vragend aan.
‘Waarvoor?’
‘Een dagje uit met mij, je persoonlijke gids.’ Gino spreidt zijn armen en lacht. 
‘Maar de B&B dan? Noor vroeg toch of we konden zorgen of…’
‘Noor vroeg alleen of we de bouwvakkers op wilde vangen. Ze weten precies wat ze moeten doen, daar hebben ze onze hulp niet bij nodig.’
‘Maar…’
‘Geloof me nu maar!’ Gino pakt mijn hand en trekt me een beetje naar zich toe. ‘Noor vindt het oké, ik heb met haar gebeld.’
‘Weet je het zeker?’ vraag ik twijfelachtig. Ik kijk Gino vragend aan.
‘Ik weet het zeker. Vertrouw je me?’ Hij trekt zich nog een beetje dichter naar zich toe en veegt een pluk haar uit mijn gezicht. Die aanraking doet me bijna door mijn knieën zakken. Verdorie. Focus, Kat. Stel je niet zo aan.
‘Ja…’ zeg ik twijfelachtig.
‘Dat klinkt niet echt alsof je me helemaal vertrouwt.’ Gino trekt zijn wenkbrauw op terwijl hij me aankijkt. ‘Vertrouw je me?’ vraagt hij nogmaals. We kijken elkaar een paar seconden aan. Zonder iets te zeggen of mijn blik van hem los te maken knik ik. ‘Mooi. Kom!’ Gino draait zich abrupt om en trekt me met zich mee. ‘Dit wordt een hele leuke dag!’ zegt hij opgewekt.