Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

#16 Verborgen verleden

‘Ik zou willen dat dit uren kon duren,’ zeg ik terwijl hij met zijn vingers een beetje druk uitoefent. ‘Dit is zó lekker.’ 
Gino werpt me een glimlach toe en gaat door. ‘Op een gegeven moment raak ik uitgeput.’
‘Ja, op een gegeven moment… Maar voorlopig mag je nog even doorgaan.’ Ik sluit mijn ogen en geniet. ‘Heerlijk zo’n voetmassage. Dat heb ik nooit geweten.’
Gino stopt met masseren. ‘Meen je dat?’ vraagt hij serieus.
‘Wat?’ Ik kijk hem vragend aan.
‘Dat je nog nooit eerder een voetmassage gehad hebt?’ Afwachtend kijkt hij me aan.
‘Eh… ja. Dit is de eerste keer. Ik was tot tien minuten geleden nog een voetmassage-maagd.’
Gino schiet in de lach. ‘Maar goed dat ik daar verandering in gebracht heb dan.’ Gino knipoogt en focust zich dan weer op mijn voeten. Het voelt werkelijk waar geweldig. Dat het zó ontspannend zou werken wist ik echt niet.
‘Dus die vriend van je heeft nog nooit je voeten gemasseerd?’ vraagt Gino luchtig. 
‘Nee. Doe jij dit vaker dan?’ 
‘Toen Lidia en ik net samen waren masseerde ik bijna elke dag haar voeten.’
‘Serieus?’ Een fronsrimpel verschijnt op mijn voorhoofd. Volgens mij zijn de mannen hier in Italië veel meer op hun geliefde gericht. Of ja, iets romantischer of zo… Of ik heb toevallig de meest onromantische kerels die er bestaan in mijn leven aangetrokken, dat kan natuurlijk ook. Ik denk terug aan het begin van mijn relatie met Tristan. 
‘Hij heeft me geloof ik nog nooit bloemen gekocht, nooit een ontbijt op bed gebracht en ook nog nooit eens écht verrast.’ Ik wilde dit niet hardop zeggen, maar deed het blijkbaar toch. 
‘Ik begin in te zien waarom je van die kerel af wilt.’ Gino lacht snuivend.
‘Ja…’ zeg ik mat en ik raak in gedachten verzonken.

‘Zeg, slaap je?’ hoor ik Gino vragen en ik laat mijn gedachten voor wat ze zijn. 
‘Eh, nee hoor, ik was gewoon even aan het denken.’ Gino gaat door met masseren. ‘Je bent goed,’ zeg ik terwijl ik naar het plafond staar.
‘Weet ik.’ Gino klinkt zelfverzekerd. Ik glimlach. ‘Als ik iets doe dan doe ik het goed, of ik doe het helemaal niet.’
‘Mag ik je iets persoonlijks vragen?’ vraag ik terwijl ik naar het plafond blijf staren.
‘Ja hoor.’ Gino buigt mijn tenen naar voren en achteren.
‘Ik vroeg me af…’ Kan ik dit vragen? Ach, wat maakt het ook uit. Hij kent mijn grootste geheim, dus dit kan ik best vragen.
‘Wat vroeg je je af?’ Gino blijft doorgaan met de massage.
‘Nou… Jij en Lidia lijken niet echt veel samen te leven. Hebben jullie wel nog…’
‘Seks?’ Gino maakt mijn zin af.
‘Eh, ja…’ Misschien had ik dit toch niet moet vragen.
‘Ja, dat hebben we. We hebben allebei een vrij hoog libido…’ gaat Gino verder.
‘Maar jullie houden niet echt van elkaar toch?’ vraag ik ter verduidelijking.
‘Nee, maar goed, dat wil niet zeggen dat je geen seks meer hoeft te hebben met elkaar.’
‘Maar…’ Ik stop met praten en denk na. Ik dacht altijd dat seks en liefde bij elkaar hoorde, maar daar denken ze hier geloof ik anders over.
‘Hoe zie jij seks dan?’ vraagt Gino en hij stopt met masseren. Ik til mijn hoofd op en kijk hem kort aan om vervolgens mijn hoofd weer te laten zakken. ‘Nou als iets tussen twee personen die van elkaar houden.’
‘Hm’ Gino drukt met zijn duimen op de bal van mijn voet. ‘En verder niets?’
‘Nee?’ Erg overtuigend klink ik niet, maar het komt door zijn antwoord. Ik ga ineens twijfelen aan wat seks betekend.
‘Ik zie het meer als iets dat plezier geeft. Iets dat bij het leven hoort.’ Gino wrijft met zijn handen over mijn onderbenen en masseert mijn kuiten. Heerlijk dit.
‘Dus je kunt ook seks hebben met iemand waar je verder niets voor voelt?’ Ik probeer die uitleg een plek te geven in mijn gedachten.
‘Ja, waarom niet? Het gaat ook om het genot, het plezier, de lust. Niet alleen liefde.’ Heel even is het stil. ‘Hoe lang is het geleden?’ vraagt Gino na een tijdje terwijl hij zijn handen iets hoger laat glijden over mijn benen.
‘Seks bedoel je?’ Ik weet waar hij op doelt, maar ik probeer tijd te rekken. Ik zou namelijk willen dat ik nooit over dit onderwerp begonnen was. Ik voel namelijk dat zijn aanrakingen iets met me doen en dat we over seks praten werkt ook niet echt mee. Of ja, misschien juist wel… Het is maar net hoe je het bekijkt.
‘Ja, wat dan? Klaverjassen?’ Gino lacht.
‘Nou, eh… Om eerlijk te zijn…’ Ik slik en sluit mijn ogen. ‘Het is al zeker vier maanden geleden.’
‘Wat?’ Gino houdt abrupt op met masseren en hangt plotseling boven me. ‘Je maakt een geintje!’ Twee grote ogen kijken me verbaasd aan.
‘Nee, ik meen het.’ Ik ben bloedserieus. Gino’s wenkbrauwen trekken omhoog. Hij wil iets zeggen, maar doet het niet. ‘Het liep niet zo goed tussen ons…’ verklaar ik. Niet dat Gino dat nog niet wist, maar toch, ik denk ik meld het nog even.
‘No shit!’ Ongelovig kijkt Gino me aan. ‘Tussen Lida en mij gaat het ook al lang niet meer goed, maar dat is nooit een reden geweest om te stoppen met seks.’
‘Maar het is toch raar dat…’ Gino laat me niet uitpraten.
‘Jij beweert dus dat je al minstens vier maanden geen seks meer gehad hebt?’ Vragend kijkt Gino me aan. Ik knik voorzichtig. Gino laat zich naast me neervallen op bed en haalt zijn handen door zijn haar. Hij mompelt iets in het Italiaans dat ik niet kan verstaan. Dan barst hij in lachen uit.
‘Wat is er?’ Ik kijk hem niet-begrijpend aan. 
‘Niets,’ zegt Gino half lachend. ‘Niets…’ 
Ik draai op mijn zij en kijk Gino serieus aan. ‘Is het echt zo raar?’ vraag ik een beetje van mijn stuk gebracht.
‘Nou raar… Ik zou het in elk geval niet kunnen, dus wat dat betreft: respect!’ Gino knipoogt en ik schiet in de lach. ‘Maar heel normaal is het niet, nee,’ zegt Gino en hij rolt op zijn zij. ‘Ik vind het wel schattig eigenlijk.’ Hij lacht en kijkt diep in mijn ogen.
‘Schattig?’ Confuus kijk ik hem aan. ‘Wat is er nu schattig aan?’ 
‘Gewoon…’ Hij haalt zijn schouders op. ‘Het is schattig.’ Zijn lach heeft iets en ik voel me raar. Ik weet eigenlijk niet wat ik voel, maar het is iets. Er hangt een ongemakkelijke stilte in de kamer.
‘Lidia en ik hebben gewoon seks om de seks. Niet omdat we zielsveel van elkaar houden. Ik weet zelfs zeker dat ze het met een van die lapzwansen in het ziekenhuis doet. Ze heeft het nooit gezegd, maar ik ben ook niet gek.’
‘En jij?’ vraag ik voorzichtig. ‘Doe je het ook met anderen?’ De rare spanning die in de kamer hangt is plotseling toegenomen en ik voel een vreemd iets in mijn lichaam krioelen. 
‘Tot nu toe nog niet…’ Gino bijt op zijn onderlip en kijkt me aan. Even lukt het me niet om me los te maken van zijn blik, maar dan draai ik mijn hoofd snel weg. Wat bedoelt hij? Doelt hij ergens op?
‘Oké…’ Ik probeer zo luchtig mogelijk te klinken. Plotseling voel ik zijn hand op mijn wang en hij draait mijn hoofd opzij. ‘Ik denk dat ik heb gewacht op de juiste persoon…’ zegt hij en nog voordat ik kan reageren drukt hij zijn mond op de mijne. Er ontsnapt bij ons beide een kreun als bewijs van opluchting en genot. We draaien al een hele tijd om elkaar heen en we hadden beloofd gewoon vrienden te zijn, maar ergens in mijn binnenste wist ik dat ik meer wilde dan dat. Ik wist alleen niet dat hij dat ook wilde. Alhoewel… eigenlijk wist ik het ook wel. Ik weet eigenlijk helemaal niet meer wat ik wel en niet wist, maar ik weet wel dat ik geniet van zijn zoen. Zijn handen glijden langzaam over mijn lichaam en voorzichtig klimt hij op me. Onze zoen wordt heviger en we beginnen allebei sneller te ademen. We zijn allebei mega opgewonden en kunnen ons dan ook niet lang meer bedwingen. Damn it hij is goed. Hij is echt goed. Dit komt in de verre verste niet in de buurt bij de seks die ik met Tristan heb. Of ja, had… Ik geef me helemaal aan Gino over en laat hem doen wat hij wil doen en het is geweldig.

Hoe lang we daadwerkelijk bezig zijn geweest weet ik niet, maar het was bepaald geen vluggertje. Moe en voldaan lig ik op bed met een grote glimlach om mijn mond.
‘Ik hoop dat ik je weer heb kunnen laten beleven wat seks is,’ zegt Gino droog. Ik schiet in de lach.
‘Meer dan dat. Dit was een nieuwe beleving,’ zeg ik lachend.
‘Ik zei toch dat als ik iets doe, doe ik het goed.’ Gino knipoogt naar me en geeft me een kus op mijn wang. ‘Je hebt geen idee hoe erg ik me de afgelopen dagen heb ingehouden.’
‘Misschien wel,’ zeg ik plagerig.
‘Wat bedoel je?’ Vragend kijkt Gino me aan. 
‘Ik denk dat ik mezelf niet toeliet je leuk en aantrekkelijk te vinden,’ geef ik toe. ‘En we hadden na die zoen afgesproken dat we vrienden zouden zijn, meer niet.’
‘Klopt. Ik wilde niet de reden zijn dat je je relatie zou beëindigen,’ geeft Gino toe.
‘Nou geloof me, die reden had ik al veel eerder, maar ik durfde dat niet onder ogen te zien. Ik denk dat wij een paar maanden geleden al gestopt zijn met een koppel te zijn.’

We liggen een tijdje in elkaars armen zonder iets te zeggen en het enige dat ik doe is genieten. Genieten van Gino’s arm om me heen. Genieten van de gedachten aan de vrijpartij van zojuist. Genieten van het feit dat ik me voor het eerst sinds jaren weer vrij voel. Genieten van de ontspannen sfeer hier in Italië. Kon ik hier maar voor altijd blijven liggen.
Ik denk weer aan wat er vanmorgen in het ziekenhuis gebeurde.
‘Dus jij denkt dat ik het Noor moet vertellen?’ vraag ik zacht. 
‘Ja, dat lijkt met wel de beste optie. Of ga je Noor en de baby de komende tijd vermijden? Dat kan toch niet? Ze is zo trots op haar zoon en wil hem graag laten zien.’
‘Ja… Ik denk het ook…’ Ik staar naar het plafond. Ik moet het misschien toch maar vertellen. Maar hoe vertel je zoiets? 
‘Stop!’ Gino steekt zijn hand vooruit.
Verontwaardigd kijk ik Gino aan. ‘Waarmee?’ 
‘Met denken aan hoe je het allemaal gaat aanpakken en zo.’
‘Hoe weet je…’
‘Ik weet het gewoon.’
‘O…’ Een beetje verward kijk ik Gino aan. ‘Goed dan.’
‘Ik wil dat je nu even aan leuke dingen denkt. Morgen mag je weer over serieuze zaken nadenken. Vandaag gaan we plezier maken! Kom op!’ Gino glipt onder me uit en trekt me overeind. ‘We gaan er een leuke dag van maken!’ Met een grote glimlach kijkt hij me aan. Ik schaam me bijna, maar ik voel me een verliefd tienermeisje. Gino mag me overal mee naartoe nemen. Ik zal hem volgen. 

Een uur later parkeert Gino zijn auto en glimlacht naar me. ‘Zo, we zijn er.’
Ik kijk om me heen. Ik zag net borden staan met iets van een Zoo erop. ‘De dierentuin?’ vraag ik een beetje onzeker. Voor hetzelfde geld betekend Zoo iets heel anders in het Italiaans. Weet ik veel. Alhoewel, er stond wel een afbeelding van een aap en een beer…
‘Jep. De mooiste uit het land,’ zegt Gino trots. ‘Ik ben dol op dieren.’
‘Ik ook,’ zeg ik lachend en ik stap uit. Gino pakt zijn cameratas en ik pak mijn rugzak en hang mijn camera om.
‘We lijken wel een stel paparazzi ’s met al die camera’s!’ grap ik. Gino glimlacht. 
‘Wij gaan er een heel speciaal dagje van maken!’ Gino knipoogt en loopt van de auto weg. Ik volg hem. Op weg naar de ingang, wat overigens best wel een stukje lopen is, hebben we het over welke dieren we willen fotograferen. Mijn favoriet is en blijft de olifant. Bij Gino staat die op de tweede plek. Bij hem staan de apen op de eerste plek.
‘O, en tijgers vind ik ook geweldig!’ zeg ik en ik maak klauwen van mijn handen en trek mijn bovenlip op. 
Gino schiet in de lach. ‘Lijkt sprekend inderdaad.’
Als we bij de ingang komen staat Gino erop dat hij de entree betaald. Ik kan niet anders dan het accepteren. Hij koopt ook een plattegrond speciaal voor mij, zodat ik een aandenken heb aan deze dag. Gino kent het park blijkbaar uit zijn hoofd. 
‘Ik kom hier best wel vaak om foto’s te maken,’ legt hij uit. ‘Zodoende ken ik dit park op mijn duimpje. Ik ken de mooiste en speciaalste plekjes om foto’s te maken die je maar kunt bedenken.’ Gino is even stil en lacht. ‘Ik ken zelfs plekjes die niemand anders kent,’ fluistert hij en hij knipoogt overdreven. 
‘Ja, dat zal wel ja.’ Lachend kijk ik hem aan. ‘Ik dacht dat jij vooral mensen fotografeerde?’
‘Apen zijn net mensen. Of is het andersom?’ Gino wrijft met zijn hand over zijn kin en ik schiet in de lach.
‘Kom, we gaan.’ Gino pakt mijn hand vast en glimlacht even naar me. Ik glimlach terug en kijk naar onze handen, verstrengeld in elkaar en ik voel me wederom een verliefd tienermeisje, trots dat ik hier hand in hand loop met iemand die ik geweldig vind.
Als we bij de apen aankomen laat Gino zijn hand uit de mijne glijden om zijn camera te pakken. Vervolgens begint hij te klikken. Foto na foto. Ik zie de ontspannen en vermakelijke blik op zijn gezicht en begin zelf ook een paar foto’s te maken. Het is al even gelden dat ik in een dierentuin geweest ben, maar al snel heb ik de smaak te pakken en sta ook ik lekker te klikken. Foto na foto maak ik van de mooie beestjes. Als ik genoeg foto’s heb zet ik mijn camera uit en laat ik hem zakken. Gino volgt niet veel later mijn voorbeeld.
‘Wat een geweldige beesten toch,’ zegt hij.
‘Ja…’ zeg ik en ik glimlach naar Gino. Ik denk dat ik officieel verliefd ben.