Marleen Ouwerkerk

Creativity is the mind having fun

Lang geleden….

Lieve lezers. Het is echt al HEEL lang geleden sinds ik voor het laatst online was…

Waarom?

Ik was bezig met een soort proef om geen Social media meer te gebruiken en dus heb ik een hele poos niets van me laten horen.
Ik merkte dat ik vaal veel tijd kwijt was aan het (doelloos) scrollen door pagina’s op Facebook en Instagram en dan vroeg ik me daarna af wat me dat had opgeleverd. Meestal niets. Sterker nog. Ik voelde me vaak helemaal niet happy na al die berichten. Ik hoef namelijk helemaal niet te weten dat Jantje zo gelukkig is met zijn nieuwe sneakers (die ik nooit kan betalen) en dat de dochter van Truusje zo mooi is in haar nieuwe jurk (mijn kinderen háten jurken… op zich logisch ik heb twee jongens…), dat Kees nu naar een serie aan het kijken was (ik houdt niet van SF) en dat Johanna weer een nieuwe vriend heeft (Ik doe al bijna 19 jaar met dezelfde). Nee, ik merkte dat ik me er juist aan irriteerde. De echte belangrijke dingen in het leven hoor ik direct via mijn vrienden en familie en die hoef ik niet op internet te lezen. Ik wilde weer Zen worden.

Hoe verliep de proef?

Nou, super! De eerste stap die ik nam was het afmelden van Instagram. Ik lag op een avond in bed weer eens doelloos te scrollen en dacht: nu is het klaar! Ik heb nog even mijn eigen profiel bekeken en daarna besloten me af te melden. Binnen een paar minuten was het geregeld. En met één druk op de knop voelde ik me ineens bevrijd. Gek toch eigenlijk, maar het voelde écht bevrijdend. Ik ging die avond heel relaxed slapen en toen ik de volgende ochtend wakker werd was ik trots op mezelf. Ik had het gewoon gedaan! Hoppa! Ik liep al vrij lang met die gedachten rond en nu had ik het omgezet tot actie en het voelde goed.
Ik besloot in mijn bullet journal bij te houden hoeveel dagen ik zonder Facebook kon. De eerste week ben ik nog twee keer online geweest. De derde week één keer en daarna helemaal niet meer. En ik zal jullie zeggen: het beviel me enorm goed. Ik had tijd over. Deed veel andere leuke dingen en voelde me een stuk rustiger. Dat was voor mij meteen de bevestiging dat ik niet meer terug wilde naar hoe het eerst was.

Probleem.

Je ziet het misschien al aankomen, maar als ik helemaal met Facebook zou stoppen, zou het beteken dat ik jullie niet meer kan bereiken en dat wil ik natuurlijk niet, want ik wil jullie graag mijn werk laten lezen.
Ik heb dus besloten dat ik alleen nog maar ‘zakelijk’ online kom. Dat wil zeggen dat ik privé niets meer post (behalve het delen van berichten van mijn werk, want we hebben elke euro nodig om te overleven! check https://www.speelgoeddeuitkomst.nl voor het leukste speelgoed 🙂 ).
Ik blijf wel gewoon mijn schrijfpagina op Facebook houden, alleen zullen jullie mij iets minder vaak langs zien komen.

Ik wilde jullie gewoon even laten weten waarom ik zo lang afwezig was en dat ik dus nog steeds actief aan het schrijven ben, al moet ik bekennen dat ik de laatste weken weinig aan het echte schrijfwerk toegekomen ben. Er zijn zoveel dingen die mijn aandacht nodig hebben… Mijn gezin, het huishouden, de huisdieren, mijn hobby’s (ook schrijven hoor!), de bruiloft voor de vierde keer verschuiven (IK WORD ER GEK VAN!), huizenjacht, af en toe een familie-uitje naar de teststraat… niet omdat het moet maar omdat het kan. O nee wacht… het moet wel als je verkouden bent… (zucht), proberen af en toe te wandelen om die Corona-kilo’s eraf te krijgen en nog een paar honderd andere dingen (nee joh, niet letterlijk een paar honderd, maar zo voelt het wel af en toe.) Handen en uren te kort dus eigenlijk, but still going strong! 😉

Dus in het kort: Don’t worry…. ik ben er nog en ik kom weer terug met een nieuw verhaal met zelfs nog een extraatje, maar wat dat is dat verklap ik nog even niet…

I’ll be back! 😀